Jak zvolit tu nejlepší domácí péči pro vaše či stárnoucí blízké? - Stannah Blog

Jak zvolit tu nejlepší domácí péči pro vaše či stárnoucí blízké?

Je celá řada klíčových faktorů, které je nutné vzít v úvahu, když si vybíráte domácí asistenci.

Autor článku Stannah

Jak pro vaše stárnoucí blízké vybrat tu nejlepší domácí starostlivost?

Volba domácí péče pro vaše blízké může být velmi obtížná. Je celá řada klíčových faktorů, které je nutné vzít v úvahu, když si vybíráte domácí asistenci pro některého rodinného příslušníka.

Co je kvalifikovaná péče a osobní asistence?

Existují dva typy základních služeb domácí péče – kvalifikovaná péče  a osobní asistence. Kvalifikovanou péči poskytují zdravotní profesionálové, zatímco služby osobní asistence vykonávají asistenti, kteří pomáhají se základními úkony, jako je koupání nebo česání.

  • Úřady práce a pracovní agentury – Tyto agentury vám také mohou poskytnout seznam zdravotních pracovníků a pomocníků, které můžete zkontaktovat a platit je přímo.
  • Pokud potřebujete pečovastelskou službu, musíte o ní písemně požádat obec nebo město podle svého trvalého pobytu.
  • Opatrování zahrnuje různé výkony, například dovoz obědů, dovoz a donášku nákupu, běžný úklid v domácnosti a podobně. Úkony jsou uvedeny v zákoně o sociálních službách.

Pokud někdo z vašich blízkých potřebuje v důsledku snížené pohyblivosti domácí péči, je možná také čas zvážit schodišťovou sedačku Stannah. Ta uživatelům pomáhá lépe se doma pohybovat po schodech a snižuje možnost úrazu. Zde naleznete podrobnější informace o výrobcích Stannah jako jsou např. schodišťové výtahy, plošiny pro vozíčkáře či výtahy pro invalidy. Zároveň se tady dozvíte, jak vám Stannah může pomoci.